Capitol Hill Condo Remodel

This before shot shows how tiny the original kitchen was in this condo. 

This after shot shows how we worked around the beam which could not be removed.  We were also able to increase storage space with the fixed island, the new buffet/bar area and taking the cabinets to the ceiling.

This before shot shows the range wall and how tight it was with the tall cabinet on the left.

This after shot shows the new range wall with floating shelves and a more decorative hood. The fully tiled wall gives a fun modern impact to this area as well as opening it up for better work space.

This before shot shows the refrigerator, sink wall and cart used for an island. You can also see the old laminate countertop and backsplash.

This after shot shows the transformation of the refrigerator, sink wall.  We were able to reconfigure the refrigerator area to add tall cabinets for better storage and the client chose a tall, narrow refrigerator for the space. Taking the cabinets to the ceiling and building the cabinets around the beam finishes off this wall nicely. We also added a small paneled dishwasher for a more finished look.

This before shot shows the previous dining area and the staged dining table for the listing.

This after shot shows a close up of the buffet bar area that we decided to add to increase storage space. The cabinetry is walnut as is the island in the kitchen. We wanted to define the spaces using the different cabinet and countertop materials, while still tying in the 2 spaces by having the island cabinet the same as the buffet bar area.

This before shot shows the plain dining area. In the distance you can see the old vertical blinds on the wall to wall slider, which we replaced with drapes.

This after shot shows there is still room for a dining table after we added the buffet bar area. In the distance you can see the drapery and rod that replaced the vertical blinds.  You can also see the difference in countertops at this angle. We used Rainier gold quartz on the island and kitchen parimeter, and Taj Mahal quartzite on the buffet bar counter and backsplash.

Here you can see the beautiful walnut island from the kitchen side which has a good amount of storage and a pullout trash/recycle cabinet.

A cool hidden detail in the backsplash on this wall underneath the right lower shelf is a tiled removable panel that covers the electrical box for the whole unit, which was problematic in the old kitchen.

Here's a closeup of the tiled backsplash. We used 2" x 6" white Zellij Bars by Z Collection.

Here's a closeup of the quartzite natural stone used on the counter and full height backsplash of the buffet bar. Added under cabinet lighting is shown here as well.

Back to the 1960's this bathroom has not been changed since this building was built. These were apartments originally built for the 1962 World's Fair, now condominiums.

This after shot shows how we brought this bathroom into the 21st century with large format floor tile, white toilet, white sink, modern floating vanity cabinet, quartz countertop and backsplash and black accessories.

This before shot shows an obstacle under the original cabinet that we had to deal with when installing the new cabinet and flooring.

This after shot shows how we dealt with the ocbstacle in the before picture by rerouting the heating element and tiling the partial wall under the cabinet for a more seamless look. The cabinet handles reminded us of the Space Needle which this condo has a view of, and fits the era.